Професионални футболни прогнози

Home » Професионални футболни прогнози

Тук ще откриете :

Vanexbet.com е сайт за онлайн залози и професионални футболни прогнози, който се стреми да удовлетворява читателите си със стойностна и полезна информация относно предстоящите топ футболни събития. В нашия сайт ще откриете статистика, анализ и обосновани прогнози за срещи от големите първенства – Премиър Лийг, Ла Лига, Бундеслига, Серия А, Лига 1, Efbet Лига, включително европейските клубни турнири (Шампионска лига, Лига Европа, Лигата на Конференциите) и двубоите на националните отбори. 

Какво се изисква за съставянето на професионални футболни прогнози?

Професионлани футболни прогнози от Vanexbet - огнена топка
Професионални футболни прогнози

В днешно време в сферата присъстват изобилие от сайтове, страници и платформи за спортни прогнози, голяма част от които обаче по-скоро попадат под определението „любителски“. За съставянето на професионални футболни прогнози се изискват познания и високо ниво в множество компоненти, които далеч не се ограничават просто до базовата информираност за футболните срещи, състезатели, първенства и турнири. 

Как да превърнем стандартния залог в професионална футболна прогноза?

Селектирането на професионални футболни прогнози на първо място изисква време. Именно това е причината голяма част от залагащите да губят пари в дългосрочен план. На практика, шансовете за печалба в дълъг период от време при ограничена подготовка са далеч по-малки от тези при задълбочен анализ на събитието и познания във всички компоненти, необходими за съставянето на професионални футболни прогнози. 

Професионални футболни прогнози - топка на фона на стадион
Професионални футболни залози – тънкости

Детайлната информация е в основата на професионалните футболни прогнози

За да бъдат професионалните футболни прогнози успешни, е необходимо да имаме възможно най-пълна информация за предстоящото събитие, както и да я анализираме правилно. Детайлната информация за очакваните единайсеторки и контузени и наказани футболисти е в основата на една професионална футболна прогноза. Има немалко източници, безплатни и платени, за подобен тип данни. Сериозен фактор в съставянето на успешна професионална футболна прогноза представлява и временната форма на двата отбора. Все повече залагащи правят грешката при серия от слаби мачове за даден тим, да очакват победа под претекст, че е „крайно време“. Всъщност, при професионалните футболни прогнози обратният на този извод би бил по-правилен – когато отборът е в криза, значи има причина, а тази причина трябва да бъде внимателно взета предвид при бъдещия залог. 

Коефициентите: Най-големият фактор при професионалните футболни прогнози

Професионални футболни прогнози - коефициенти
Професионални футболни прогнози – Факторът коефициенти

От може би най-голямо значение при професионалните футболни прогнози са коефициентите на събитието. Все пак, когато залагаме, ние всъщност си „купуваме“ даден пазар – нещо като акциите. Големият въпрос/проблем е дали ще успеем да го купим на правилна /ниска/ цена. 

Ниската цена при професионалните футболни прогнози на практика представлява ситуация, когато букмейкърът е надценил възможностите на даден отбор в предстоящия мач. Например – Efbet е поставил коефициент 1.60 за победа на Манчестър Сити срещу Тотнъм, което означава, че букмейкърът смята, че „гражданите“ имат 62.5% шанс да спечелят. Според нашата професионална футболна прогноза обаче вероятността Сити да победи е 66%, равняващо се на ставка 1.50. При този вариант ние сме намерили стойностен залог или сме направили професионална футболна прогноза. В случая, разликата при реалния коефициент 1.50 (ако анализът ни е правилен) и ставката на букмейкъра от 1.60 не е голяма, но в дългосрочен план поставянето на стойностни залози ще доведе до успех и печалба от спортни залози, направени чрез професионални футболни прогнози. 

Надценените от букмейкърите пазари и професионалните футболни прогнози вървят ръка за ръка

Намирането на надценени пазари при букмейкърите всъщност е следствие от добрата подготовка на залагащите. За селектирането на именно такива пазари, респективно за успешното съставяне на професионални футболни прогнози, е необходима информация дори за малките детайли – какво ще бъде времето в деня на мача, каква е атмосферата в съблекалнята на отборите, има ли разбирателство между старши-треньора и състезателите и много други.

Състоянието на тимовете – важен фактор за съставянето на една професионална футболна прогноза

Професионални футболни прогнози - графично изображение на стадион
Професионални футболни прогнози – състояние на отборите

Формата на отборите в седмиците и месеците преди срещата е от съществено значение за селектирането на професионална футболна прогноза за даденото събитие. Нека си представим, че след няколко дни играят Атлетико Мадрид и Валенсия, а коефициентът за победа на „дюшекчиите“ е @1.90. Виждаме, че Атлетико е в серия от три поредни победи в Ла Лига, докато Валенсия е загубила два от последните си три мача. От друга страна, очакванията са домакините да излязат с най-добрия си стартов състав и нямат проблеми с контузени състезатели, а при Валенсия е точно обратното – двама от титулярите на „прилепите“ са в лазарета. При така описана ситуация има реална вероятност коефициентът от @1.90 няколко дни преди срещата да е стойностен. Ако според нашия анализ реалната ставка за единица е @1.70, а Palms Bet поставя ставка @1.90 – това е професионална футболна прогноза. 

Професионални футболни прогнози: Определяне на точния коефициент на мача

А как се определя всъщност правилният коефициент за дадено спортно събитие? Това се случва посредством термина „closing line“ или „затваряща линия“ и представлява последната, изведена от букмейкърите ставка, непосредствено преди стартирането на мача. Умението в повечето случаи да успяваме да заложим на по-висока ставка от тази на „closing line” е в основата на професионалната футболна прогноза. Например – днес от 20.00 ч. вечерта един срещу друг се изправят Челси и Евертън, а букмейкър „А“ дава коефициент @1.80 за Челси в ранните сутрешни часове. Поредица от негативни новини за лондончани обаче „повишават“ ставката и следобед тя вече е @1.90. При излизането на съставите става ясно, че всъщност Челси излиза с по-силен от очакваното стартов състав, при което в 19:59 ч. коефициентът за победа на домакините е вече @1.70. Именно тази последна ставка представлява правилният коефициент за единица (респективно ставките за всички останали пазари от събитието) в този двубой. Ако сме успели да направим нашия залог на коефициент по-голям от @1.70, това означава, че сме изпълнили основния компонент за съставянето на професионална футболна прогноза. 

Професионални футболни прогнози от Vanexbet: Краен резултат, Двоен шанс, Голове

Професионални футболни прогнози - Краен резултат, Двоен шанс, Голове
Професионални футболни прогнози – видове залози

За своите професионални футболни прогнози Vanexbet използва предимно пазарите 1 Х 2, двоен шанс и различните разновидности на селекциите за голове – над/под, гол/гол и т.н. Това са и най-популярните пазари сред залагащите в световен мащаб, защото именно за тях може да бъде набавена най-много информация. Разбира се, много по-трудно изглежда да се предвиди точният голмайстор за първия гол в предстоящ футболен мач, отколкото краен резултат или пък брой голове. Най-често типстърите правят своите професионални футболни прогнози именно около тези пазари.

„Професионални“ футболни прогнози на база емоция – голямата грешка на залагащите

Не на последно място, професионалните футболни прогнози изискват мислене, лишено от емоция. Много от залагащите губят пари именно от това, че влагат прекалена емоция при съставянето на своите фишове, а това на практика е отречено при професионалните футболни прогнози. Част от потребителите на букмейкърите поставят често залози за победа на отбори, на които са фенове – метод, доказал се в годините като напълно грешен. Без значение дали сме почитатели на Манчестър Юнайтед или Реал Мадрид, мачовете на тези отбори следва да се разглеждат безпристрастно, с единствената мисъл за съставяне на професионална футболна прогноза, а не на такава на база емоционалната настройка на залагащия. 

Професионални футболни прогнози - футболен стадион с фенове
Професионални футболни прогнози – ролята на емоцията

Доверете се на Vanexbet и нашите професионални футболни прогнози

Vanexbet се стреми да покрива голяма част от компонентите, изложени в тази статия, за своите професионални футболни прогнози. Типстърите ни разглеждат в детайли спортните събития, които публикуваме в сайта си, а най-добрият начин да се уверите в нашата успеваемост е да посещавате редовно раздел „Прогнози“ на сайта ни. Успех!

Професионални футболни прогнози. Разберете как да увеличите печалбите си от спортни залози. Ръководство на сайта за онлайн залози Vanexbet. 

Актуални прогнози