Манчестър Юнайтед плаща 10 милиона паунда на Магуайър, за да напусне

Home » Манчестър Юнайтед плаща 10 милиона паунда на Магуайър, за да напусне
спортни новини - Манчестър Юнайтед плаща 10 милиона паунда на Магуайър, за да напусне
спортни новини – Манчестър Юнайтед плаща на Магуайър, за да напусне

Защитникът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър, който не се ползва с доверието на мениджъра Ерик тен Хаг, има договор с клуба до средата на 2025-а година, докогато, ако не напусне, ще получава по 190 000 паунда седмична заплата.

От Манчестър Юнайтед обаче са твърдо решени да прекъснат порочния кръг между тях и Магуайър и са готови да предложат 10 милиона паунда на играча, само и само да напусне отбора.

Хари Магуайър е максимум четвърти избор за централен защитник на Ерик тен Хаг, след Лисандро Мартинес, Виктор Линдельоф и Рафаел Варан. Ролята му в отбора категорично не съответства на възнаграждението му, като именно това е причината за решението на Юнайтед да направи всичко възможно, за да приключи взаимоотношенията със скъпоплатения бранител.

Същевременно, Манчестър Юнайтед е готов да приеме оферта в размер на 30 милиона паунда за правата на Хари Магуайър. Припомняме, че бранителят бе привлечен през 2019-та на „Олд Трафорд“ за 80 милиона паунда.

Междувременно, популярният сайт за пазарни цени на футболисти Transfermarkt подценява дори повече Хари Магуайър, като поставя за него цена в размер на 25 милиона евро. През настоящия сезон Хари Магуайър играе периферна роля в Манчестър Юнайтед, като взе участие в 16 мача за отбора в Премиър Лийг, 8 от които – като титуляр. През целия сезон във всички турнири Магуайър се е появявал на терена 31 пъти, като ще се запомни основно с относително високия брой жълти картони, които си изкара – цели 9.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *