Ясни са датата и първият съперник на Манчестър Юнайтед по време на лятната подготовка

Home » Ясни са датата и първият съперник на Манчестър Юнайтед по време на лятната подготовка

Стана ясна датата и съперникът в първия за Манчестър Юнайтед приятелски мач след лятната пауза. На 12-ти юли „червените дяволи“ ще се изправят срещу Лийдс в норвежката столица Осло.

Домакин на любопитния двубой с приятелски характер ще бъде стадион „Улевол“, като това ще бъде първият мач между Манчестър Юнайтед и Лийдс в скандинавската държава.

Двубоят се очаква с голям интерес и от гледна точка на това да бъде видяно физическото състояние на футболистите на двата отбора и особено на тези на Манчестър Юнайтед. Част от играчите на „червените дяволи“ играха на няколко фронта с клуба през сезона, а освен това се състезаваха и на Световното първенство в Катар.

През втората половина на юли Манчестър Юнайтед ще замине на рутинното си турне в САЩ, където отново ще бъдем свидетели на атрактивни мачове между грандове.

На „Улевол“ в Осло Манчестър Юнайтед вече изигра три мача в последните години – всичките приятелски. През 2017-та „червените дяволи“ срещнаха Валеренга, а две години по-късно – Кристиансунд. През 2022-ра пък се изправиха срещу Атлетико Мадрид.

Ето какво каза директорът на футболното звено в Манчестър Юнайтед Джон Мъртоу:

„Манчестър Юнайтед е изключително популярен в Норвегия и ние сме щастливи, че можем да предложим този мач на нашите норвежки фенове. В Осло се помещава най-големият ни официален клуб на привържениците и знам, че нашите фенове ще излязат в пълен състав, за да гледат този исторически мач“, коментира Мъртоу.

“Между двата клуба има много история и ожесточено съперничество, което осигурява конкурентен първи мач за Ерик и отбора, за да започнат подготовката си за кампанията 2023/24 г.“, допълни директорът на футболното звено в Манчестър Юнайтед.

Снимка в статията : Българска Телеграфна Агенция

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *