Футболни стратегии за залагане

Home » Футболни стратегии за залагане

Стойностни залози

Тази стратегия е доказано най-успешният метод за редовни и дългосрочни печалби от спортни залози. За да се постави стойностен залог на дадено събитие, следва коефициентът на пазара да бъде по-висок от реалния такъв. Например – ако залагащият оценява вероятността за победа на отбор А на 50% (коефициент 2.00) и същевременно забележи ставка в букмейкъра в размер на 2.30, то това би могло да се счете като стойностен залог, с едно изискване – преценката на залагащия да бъде правилна, т.е. по-точна от тази на букмейкъра. Най-често почитателите на спортните залози имат по-малко информация за събитието в сравнение с букмейкъра, което прави тяхната преценка по-неточна, но въпреки това присъства и процент залагащи, които разполагат с информационни канали, даващи им предимство пред сайтовете за онлайн залози. 

Стратегията е подходяща за всички видове спорт, без ограничения. Можете да намирате стойностни залози както за футбол, така и за тенис, баскетбол, волейбол, хокей на лед и т.н. Стратегията се прилага най-успешно при отборните спортове, като причината за това е много проста – при наличие на например 22-ма играчи (без резервите, за футбол), въпросителните и отклоненията преди срещата биха били много повече, отколкото при тениса например, където коефициентите се сформират от букмейкърите значително по-лесно, най-често съобразно ранкинга на състезателите, моментната им форма и представянето им на конкретната настилка.

Над/Под голове

Стратегията за голове на футболни събития е една от най-популярните сред залагащите. Няма да срещнете букмейкър, който да не предлага пазари за голове, а причината е много проста – голямото търсене. 

Най-популярни за залагане са пазарите за общ брой голове при краен резултат – най-често „над/под 2.5 гола“. Това е така, защото границата за повече или по-малко от два гола при футболните мачове статистически е най-прецизна, т.е. приблизително половината от събитията завършват при под 2.5 гола, а останалата част – при над 2.5 гола.

За успешното прилагане на тази стратегия следва да проучите детайлно няколко фактора, които биха могли да повлияят на броя на головете в предстоящото събитие. 

  • Отсъстващи играчи

Ако за предстоящия мач при отбор А липсват основни играчи в атака, то тогава бихте могли да потърсите изход под 2.5 гола или под 3.5 гола (ако коефициентът е достатъчно добър). 

Ако отбор Б ще бъде без част от основните си футболисти в защита, е много вероятно да допусне повече голове, отколкото в предишни мачове. Тогава бихте могли да се спрете на пазар „над“ .

  • Преглед на статистиката за последните мачове

Направете проучване и вижте тенденцията при последните мачове на двата отбора – какъв среден брой голове отбелязват и допускат. По този начин ще можете да направите значително по-акуратен залог, отколкото ако просто изберете един от пазарите и инвестирате парите си в него.

  • Предишни мачове между двата отбора

В днешно време от все по-голямо значение за изхода на събитията са предишните мачове между отборите. Ако забелязвате, че в последните 5 двубоя между отбор А и отбор Б са били отбелязвани по не повече от 2 гола, не очаквайте в шестата среща това да се промени, а напротив – проучете възможностите за залог, презентиращ запазване на тенденцията. 

Можете да приложите тези стратегии при един от най-добре развитите букмейкъри, а именно Бет365 на живо!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *