Развръзката в два мача лиши ЦСКА-София от това вече да си е осигурил титлата

Home » Развръзката в два мача лиши ЦСКА-София от това вече да си е осигурил титлата

Развръзката в борбата за титлата в Първа Лига е близо до своята кулминация, а най-решаващият мач за трофея е след само два дни. На 20-ти май от 20.15 ч. „орлите“ ще приемат в Разград „червените“ в пряк сблъсък за ценното отличие.

Победа за Лудогорец ще означава четири точки преднина на върха в класирането, само три кръга преди края на шампионата. Успех за „армейците“ пък ще им върне първата позиция и то с две точки аванс спрямо тима на Ивайло Петев.

В момента разликата между двата тима е една точка в полза на Лудогорец. До това съотношение на актива на първите два отбора в класирането се стигна основно заради директните сблъсъци между „орлите“ и „червените“. 11-кратните шампиони на България съумяха да спечелят и двата сблъсъка с ЦСКА-София през сезона, което се оказа решаващо за добрата им позиция за атака на титлата четири кръга преди края на кампанията.

Прави впечатление, че в мачовете си срещу всички останали отбори извън Лудогорец, както и същият паралел за „орлите“, ЦСКА-София е загубил само 11 точки, докато разградчани – 16. При сценарий, в който двата отбора бяха спечелили равен актив от точки в двата си директни мача дотук, „червените“ щяха да имат почти нестопяем аванс от 5 пункта пред настоящия шампион.

Две победи за ЦСКА-София срещу Лудогорец дотук пък щяха да означават на практика титла за „армейците“ още на този етап, защото преднината им щеше да бъде 11 точки.

Главен арбитър на предстоящото дерби между Лудогорец и ЦСКА-София в събота на „Хювефарма Арена“ ще бъде рефер номер 1 на България Георги Кабаков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *